duminică, 1 iunie 2014

1 IUNIE, Ziua Internaţională a Copilului

ziua internationala a copilului 1 iunie 2014 google doodle childrens day la multi ani youtube funny amuzante video clipuri postare blog haioase

De 1 IUNIEZiua Internaţională a Copilului, Google şi-a schimbat logoul pentru a marca sărbătoarea de astăzi cu un doodle special.
Am ales de pe YouTube câteva clipuri amuzante pentru cei care vizitează azi blogul meu.
La mulţi ani, copii!

1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului (documentar)

Ziua internaţională a ocrotirii copiilor a început să fie celebrată în 1925, după desfăşurarea Conferinţei mondiale pentru bunăstarea copiilor, de la Geneva. În cadrul acesteia, s-a luat decizia marcării unei zile a copiilor, informează AGERPRES.

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în luna octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a 8-a, şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1954.

1 iunie nu este o zi instituită de ONU.

În prezent, 1 iunie este sărbătorită în aproximativ 30 de ţări din diverse motive. Alte ţări au ales o altă dată pentru marcarea acestei zile. În România se sărbătoreşte în fiecare an la 1 iunie.

Indiferent de motivul, de data şi de denumirea sub care este marcată, Ziua Copilului este o sărbătoare care înseamnă veselie şi voie bună şi reprezintă, totodată, o zi în care adulţii sunt invitaţi să îi respecte pe copii mai mult, să îi facă fericiţi. Obiceiurile legate de această zi sunt multe şi variate. Sunt oferite cu acest prilej de către adulţi flori, bomboane, ursuleţi de pluş, baloane colorate, hăinuţe şi sunt organizate petreceri-surpriză, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii. AGERPRES

Top 10 Funny Baby Videos!


BabyContest2012's channel (YouTube)

Cute Dogs And Adorable Babies: Compilation


Petsami (YouTube)

Adorable 3 year old is very happy to dance!


DramaFever (YouTube)

"Mini King of Pop": Got To Dance Audition


Got To Dance Sky1 (YouTube)

12 comentarii:

  1. La multi ani de Ziua copilului! Foarte frumos ai strans aici bucurii de-ale copilariei, ca sa intregeasca veselia! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! Imi pare bine ca ti-au placut filmuletele de pe YouTube! :-)

      Ștergere
  2. Ziua copilului este în fiecare din ele! Din zile am vrut să spun!
    Ei reprezintă nemurirea noastră!
    Scuze sunt un pic trist azi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau. Poate te mai inveselesti daca o sa vezi clipurile.

      Ștergere
  3. Foarte frumoase alegerile tale, Cristi. M-am bucurat de toate videoclipurile. Toţi copiii sunt adorabili. Eu îi iubesc enorm de mult. Râsul lor îmi alungă orice tristeţe şi-mi umplu sufletul cu bucurie. Iar micuţul dansator de 3 trei ani, este fantastic, super talentat, are aplomb, e clar că are veleităţi de dansator şi şarm, dragul de el! M-a fermecat şi m-a cucerit!!
    Îţi mulţumesc mult, Cristi, că ai împătăşit cu noi bucuriile copilăriei! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca ti-au placut clipurile postate de Ziua Copilului! :)

      Ștergere
  4. Superbe si pline de veselie. Copiii sunt bucuria noastra. Ar trebui sa existe o zi a copilului in fiecare zi pe care toti sa o sarbatoreasca, nu doar una pe an. Ar parea mai putin artificial. O zi buna si pe 2 iunie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase alegeri ai făcut pentru Ziua Copilului !

    Să ai zile frumoase !

    RăspundețiȘtergere