luni, 25 noiembrie 2013

AUSTRALIA - Nou record mondial la beculețe de Crăciun!

record mondial cele mai multe beculete de Craciun Australia

O familie din Australia a stabilit un nou record mondial la beculețe de Crăciun, informează Agerpres.

O familie din Australia a recucerit titlul mondial la beculețe de Crăciun instalate pe casă: peste o jumătate de milion de beculețe împodobesc locuința familiei Richards de la periferia capitalei Canberra, relatează luni Associated Press.

Responsabili ai Cărții Recordurilor au confirmat luni că familia Richards a stabilit un nou record de beculețe de Crăciun instalate pe o proprietate rezidențială, cu exact 502.165 de beculețe.

Aceeași familie a intrat pentru prima dată în Cartea Recordurilor în 2001, cu 331.038 de beculețe multicolore, record doborât anul trecut de o familie din Lagrangeville, statul New York, care și-a împodobit casa cu 346.283 de beculețe.

Casa familiei Richards, cu decorațiunile ei având în total o lungime de peste 50 de kilometri, va putea fi vizitată de publicul curios începând de la sfârșitul acestei săptămâni, în schimbul unei contribuții pentru acțiuni de caritate.

Și cum până să vină Moș Crăciun trebuie să vină și factura la lumină, o companie locală de electricitate a anunțat că va susține costul estimat al consumului pentru luna viitoare, de circa 2.500 de dolari australieni (2.300 dolari americani).

David Richards, capul acestei familii cu trei copii, a precizat că a cumpărat beculețele din resurse proprii și nu a exclus să încerce în viitor un nou record, admițând însă că va avea nevoie de un generator suplimentar. AGERPRES (AS — autor: Mihaela Toth, editor: Ionuț Mareș)
Foto: AP FLUX / Alan Porritt

Australian family sets record for Christmas lights on home



by Channel 4 News (YouTube)
An Australian family sets the world record for having the most Christmas lights on their house for the second time. The Richards family have 502,165 lights on their home.


Courtesy of Daily Mail

6 comentarii:

  1. E uluitoare atmosfera la reşedinţa australienilor! Îmi place foarte mult ideea lor, Cristi.
    Ei, tare mi-ar mai plăcea să fiu şi eu acolo. :))
    Este impresionant şi minunat faptul că sunt şi sustinuţi de comunitatea în care traiesc. Bravo lor! Asta da comuniune! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o initiativa excelenta, mai ales ca locuinta proprietarilor care au stabilit noul record mondial la nr. de beculete de Craciun va putea fi vizitata in schimbul unor contributii la actiuni caritabile. :)

      Ștergere
  2. Poate ca la anul se orienteaza pe leduri si-atunci poate pune mai multe si consuma mai putin curent.
    E fain cind poti face abstractie de costuri pentru distractia copiilor si a tuturor, de fapt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt finantate si actiuni de caritate prin vizitarea resedintei.

      Ștergere