luni, 14 octombrie 2013

FACEBOOK: 6,6 milioane de utilizatori în România

Rețeaua de socializare Facebook a ajuns la 6,6 milioane de utilizatori în România, informează AGERPRES.

Numărul utilizatorilor rețelei de socializare Facebook a ajuns, în prezent, în România, la 6,6 milioane, dintre care 94,13% și-au setat orașul din care provin, arată datele oficiale cuantificate de facebrands.ro, site care monitorizează paginile create pe Facebook în plan local.

Conform sursei citate, cei mai mulți utilizatori ai serviciilor puse la dispoziție de către portalul de socializare provin din București, cu aproape 1,4 milioane persoane (22,51% din total), urmați de cei din Cluj-Napoca (240.040 persoane, 3,86%) și din Iași (240.000 persoane, 3,86%).

La polul opus, cu numărul cel mai mic de utilizatori Facebook, se situează orașele: Huși (11.400, respectiv 0,18% din total), Făgăraș (11.360 persoane) și Rădăuți (11.080).

Din numărul total de utilizatori, 94,13% (6.212.400) și-au setat orașul de reședință, iar persoanele cu vârste cuprinse între 25-34 de ani (30,2% din total) dețin supremația la capitolul accesării cu frecvență ridicată a Facebook. Pe locurile următoare se situează persoanele cu vârste între 18-24 de ani (28,5%) și cele între 35 și 44 de ani (16,5%).

Raportul dintre persoanele care utilizează rețeaua de socializare Facebook este egal între bărbați și femei, în timp ce, din punct de vedere al stării civile, persoanele singure sunt pe primul loc, cu 36,67% din total. La distanță relativ mică se clasează pe poziția secundă persoanele căsătorite, cu un procentaj de 34,8%.

În ceea ce privește clasamentul celor mai accesate pagini înregistrate pe Facebook de vedetele din România, lideră rămâne Inna, cu 9.926.006 fani, urmată de Alexandra Stan — cu 3.232.455 fani și trupa Akcent, cu 2.401.461 fani.

Facebrands.ro este site-ul care monitorizează paginile create pe Facebook de către persoane și instituții (companii, ONG-uri etc) și arată creșterea numărului de fani al acestora pe zile și săptămâni, împreună cu alte pagini din aceeași categorie. AGERPRES/(AS — editor: Daniel Badea)

Apropo, AICI este pagina mea de Facebook. :)

7 comentarii:

  1. În timp ce citeam articolul, mă gândeam că trebuie să fac cumva şi să găsesc o nişă în programul meu supra încărcat şi să-mi fac şi eu cont pe Facebook, că şi aşa tare-mi mai place mie socializarea.
    Am intrat pe pagina ta Facebook, Cristi şi îţi mărturisesc sincer, sunt uluită de câte frumuseţi ai colecţionat tu acolo! Ai ochi pentru frumos şi gusturi din cele mai rafinate pentru muzică şi fotografie. Îmi place enorm de mult pagina ta!
    Felicitări, Cristi, pentru tot ceea ce faci tu în lumea virtuală! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere! Reciproca e valabila.

      Ștergere
    2. Îţi mulţumesc din suflet, Cristi! Cuvintele tale cântăresc foarte mult pentru mine!

      Ștergere
  2. Si din astia 6 milioane si ceva,pariez ca undeva sub 5 % au vreun permis la vreo biblioteca sau au calcat in ultimul an prin vreo librarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa vedem cate carti s-au vandut sau imprumutat in ultimii ani... Nu stiu care sunt procentele, trebuie sa caut vreo statistica.

      Ștergere
  3. Si numarul e in crestere :D Sunt si bebelusi care abea se nasc si detin un cont facebook facut de parinti:D

    RăspundețiȘtergere