luni, 4 februarie 2013

Mircea Baniciu şi ABRA - În lume plec. Melodie nouă

Mircea Baniciu
Mircea Baniciu şi formaţia timişoreană ABRA vor lansa împreună un album nou în această lună din care va face parte şi piesa "În lume plec".

Audiţie plăcută!

Mircea Baniciu şi ABRA - În lume plec / Muzică şi versuri: Adrian Schwartz Dinu



Dacă v-a plăcut piesa, votaţi-o în Top Românesc!

Sursa foto: Facebook - Mircea Baniciu

10 comentarii:

  1. Superba melodia, Cristi! Absolut superba, m-a cucerit inca de la prima auditie! Iti multumesc mult de tot ca ne-ai facut-o cunoscuta.
    Am s-o votez cu multa bucurie in Top Românesc!
    O seara minunata iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. extraordinara toata muzica lui Baniciu:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place oricum cum canta Baniciu . Nu uita ca a fost sufletul formatiei Phoenix alaturi de Nicu Covaci iar la Colibrii a format o bomba atomica impreuna cu Vintila sau cu Motu Pitis . Faptul ca s-au reunit timisorenii...este laudabil iar calitatea muzicii se vede si-n noul album facut cu ABRA . Dupa stiinta mea ABRA exista si prin anii '80 asa incat ma intreb daca nu cumva este vorba despre muzica " de sertar " ,nu de alta dar ....sound-ul imi pare cunoscut . Fireste asta nu scade din meritul albumului de a fi.... de exceptie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abra a luat naștere în 1984 în Timișoara, când Adrian Schwartz-Dinu și Tucu Bleich au transformat duo-ul „Adrian Dinu-Raul Dudnic“ în trupă. După câteva schimbări de componență s-a ajuns la formula finală, compusă din: Adrian Schwartz-Dinu (chitară, voce), Christian Podratzky (bass), Vali Potra (tobe, clape). Pe lângă compozițiile pentru trupă, Adrian Schwartz-Dinu predă în paralel lecții de chitară în Germania, iar Christian Podratzky este membru în Rezident EX, trupă cu adânci rădăcini în metalul românesc ce și-a recăpătat glasul în toamna lui 2012. Pentru Podratzky, pasiunea pentru muzică se împarte cu cea pentru design. El este ilustrator și grafician la diferite agenții de publicitate din Berlin. Toboșarul/clăparul Vali Potra are și el un proiect conex, fiind membru al formației Blazzaj din 1997.

      Colaborarea recentă a trupei Abra cu Mircea Baniciu vine ca o continuare a albumului “Șapte” din 2010. Compus în 2009 la Timișoara împreună cu Horia Crișovan, Svetlana, Mircea Baniciu și Maria Chioran, discul ar putea fi considerat un subiect de audiție pentru toți chitariștii, atât pentru duelul Dinu/Crișovan, cât și pentru virtuozitatea părții ritmice asigurate de Podratzky și Potra.

      Piesa “În lume plec” este extrasă de pe viitorul album Abra feat. Mircea Baniciu, ce va apărea în februarie 2013. Înregistrările au avut loc în Timișoara în primăvara lui 2012, materialul discografic fiind deja finalizat. Albumul va conține 11 piese și este produs de Pasărea Colibri. Referitor la Mircea Baniciu, artistul are un program bogat în concerte solo și planuri ce includ și Pasărea Colibri.

      Sursa: http://www.infomusic.ro/2013/01/mircea-baniciu-si-abra-in-lume-plec-audio/

      Ștergere
  4. Oricum ...se cunoaste influenta lui Ady Schwartz in combinatia de ...folk-country a aranjamentului instrumental . Sunetul acelei chitari in armonie seamana al dracului de bine cu sunetul de banjo .Pacat ca Baniciu nu este cu ...macar 20 de ani mai tanar...atunci sa fi vazut " duel" muzical intre chitaristi !Nu de alta dar nici cu Baniciu nu-mi este rusine atunci cand este vorba despre scos dracii din chitara :-) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baniciu este un mare artist!

      Ștergere
    2. Da, Cristi, e unul dintre putinii artisti adevarati, mai ales dintre muzicieni.

      Ștergere
    3. @Raul: Nu sunt suficient de mediatizati adevaratii artisti, din pacate.
      E linkul la finalul postarii, daca vrei sa votezi piesa.

      Ștergere