joi, 2 august 2012

Kinetic Rain - Changi Airport, Singapore

Baletul picăturilor de ploaie




Cea mai mare sculptură în mișcare din lume nu se află între pereții unei galerii de artă și nici între operele deținute de un colecționar extravagant. „Kinetic rain“ a fost expusă în aeroportul Changi din Singapore și este atât de spectaculoasă încât riscă să-i facă pe călători să întârzie la cursă.

Kinetic Rain (Ploaia cinetică într-o traducere aproximativă) este o instalație compusă din 1216 picături de bronz fiecare, atașată de câte un scripete motorizat. Sculptura a fost montată în Terminalul 1 din cadrul aeroportului internațional Changi din Singapore, renovat recent.

Cu ajutorul unui program software conceput special, picăturile de ploaie se ridică și coboară luând diverse forme tridimensionale. Mișcările pe verticală ale globulelor se pot așeza în conturul unui avion, se unduiesc asemeni valurilor unui ocean sau crează spirale spectaculoase.

„Kinetic Rain“ a fost proiectată de către o echipă care s-a mai ocupat și de alte proiecte impresionante. Benjamin Maus este creatorul unui aparat care transformă cuvinte în desene, iar artista Jussi Angesleva pare să fi anticipat ideea cu mult înaintea inaugurării de la Singapore prin proiecte statice foarte asemănătoare.

Sursa: stylereport.ro

8 comentarii:

  1. Impresionanta aceasta sculptura, Cristi.
    O incantare pentru suflet s-o vezi live. Eu doar ce-am vazut-o in fimlulet si am dat replay de cateva ori. Iti confera atata liniste, unduirea picaturilor. Imi place foarte mult.
    Iti multumesc mult, pentru ca ne-ai facut-o cunoscuta.
    O seara superba iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut, azi am descoperit minunea asta. O seara placuta, Stefania! :)

      Ștergere
  2. Nu seamănă cu lagărul Changi din război.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Zamfir: Nici nu vreau sa ma gandesc la o asemenea comparatie.

      Ștergere
  3. Parca era o perdea unduita de vint!
    Superb!

    RăspundețiȘtergere