vineri, 20 iulie 2012

Mic dejun în compania girafelor

Vrea cineva micul dejun în compania girafelor?

Există un boutique-hotel în Africa, în apropiere de Nairobi, Kenya, unic în lume. Și nu pentru designul original sau pentru tehnologia de ultimă oră. Ci pur și simplu pentru că îți oferă șansa de a servi micul dejun în compania celor mai înalte mamifere de pe Pământ.

Pentru cei mai mulți dintre noi, girafele sunt niște animale simpatice și foarte înalte. Le vedem mai des în desene animate sau în formă de logo pe tot felul de produse de consum. Știm foarte bine cum arată dar nu cred că am privit vreodată o girafă cu adevărat de aproape. Hotelul Giraffe Manor are exact numele pe care îl merită. Este, cel puțin la acest moment, singurul loc în care oficial turiștii își împart vacanța cu aceste animale simpatice si din păcate pe cale de dispariție. De aici începe și povestea modernă a vilei care astăzi găzduiește 6 camere amenajate luxos și o colonie de girafe din specia Rothschild, extrem de „sociabile”.

giraffe




Inițial, proprietatea a fost construită în forma unei cabane scoțiene de vânătoare în 1932 de Sir David Duncan, parte din celebra familie Mackintosh, a cărei avere impresionantă fusese adusă de inventarea bomboanelor Toffee. În Africa, Sir David Duncan își propusese să pună bazele unei ferme de cai, motiv pentru care a cumpărat un teren de 61 de hectare. Din 1960, ferma a fost cumpărată și vândută de mai multe ori pentru ca, până la urmă, să fie lăsată în paragină.

În 1974, povestea a fost reluată de jurnalista Betty Leslie-Melville și de soțul ei Jack. Ei au achiziționat ce rămăsese din casă împreună cu 6 hectare din terenul inițial și s-au implicat în protejarea girafelor Rothschild. Specia era pe cale de dispariție după ce guvernul kenyan distrusese abuziv habitatul animalelor, iar braconierii avuseseră grijă ca numărul de exemplare rămas să nu treacă de 130. Cum ferma găzduia deja girafele mascul Tom, Dick și Harry, soții Leslie-Melville au decis să mai aducă alte câteva femele pentru a demara un program intens de regenerare. Despre Daisy, prima femelă din colonie, jurnalista a scris în paralel și o carte, „Raising Daisy Rothschild”, transformată ulterior film.

Tot soții Leaslie-Melville au fondat și Fondul African pentru speciile în pericol, fond sprijinit de celebrități precum Marlon Brando, după care a fost botezată girafa Marlon, și Mick Jagger. Mișcarea a dat roade și astăzi se crede că specia Rotschild este reprezentată de 500 de exemplare.

Ideea de hotel i-a aparținut lui Rick Anderson, fiul lui Betty, care a adaptat vila pentru turism încă din 1984, după moartea părinților. Chiar dacă nu oferea piscine și alte facilități pentru sport, Rick și-a dat seama că oaspeții vor aprecia mai mult apropierea de girafe. Și în prezent, animalele a căror înălțime depășește 2,5 m sunt la fel „răsfățate” și vin să „ciugulească” ceva la micul dejun, fie pe ușa de la intrare, fie pe geamul dormitorului.

Din 2009, Giraffe Manor a intrat în grupul Tamimi, care mai include o serie de proprietăți speciale în Africa. Clienții pot alege un sejur alături de girafe în sistem all-inclusive, dar există și varianta unei experiențe complete de câteva zile în mai multe locații de vis. Aspectul culinar este axat pe ingrediente locale și anunțat ca o experiență deosebită. Împrejurimile sunt un alt punct forte al zonei. Turiștii beneficiază de transport gratuit până la muzeul Karen Blixen, autoarea romanului Out of Africa, de al cărei nume se leagă și amenajarea celui mai mare apartament din hotel. Tot în zona Giraffe Manor, se recomandă vizitarea orfelinatului de elefanți și rinoceri. Detalii complete pe www.giraffemanor.com.

Sursa: stylereport.ro

14 comentarii:

  1. Le ajută gâtul lung să se apropie de micul dejun, haioasă treabă! Chiar sunt răsfățate! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumoooos :x :x :x ... gata, urmatorul pe lista cu locuri de vizitat :))) ... candva in viitorul apropiat. Dragele de ele :D ce limba neagra au :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articolul, Cristi! O idee grozava au avut proprietarii sa amenajeze un astfel de hotel. Pe langa faptul ca delecteaza vizitatorii si protejeza si ingrijesc aceasta specie de girafe, care este pe cale de disparitie. Demna de lauda fapta lor si e demna de urmat!
    O seara minunata iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca ti-a placut articolul. O seara placuta, Stefania! :)

      Ștergere
  4. Foarte interesant articolul Cristi!
    Mi-ar face placere sa impart micul dejun cu ele!
    O zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei poftim, m-am ramolit, credeam ca ti-am scris ca a fost cat pe-aci sa ajung aici, insa se pare ca am uitat :-P

    RăspundețiȘtergere