joi, 12 ianuarie 2012

Pliantele publicitare din cutiile poştale, Nero şi vecina de la parter

Cei care locuiţi la bloc în mod sigur sunteţi agasaţi de pliantele cu reclame pe care le găsiţi în cutiile poştale. În blocul unde stau, există interfon la intrare şi teoretic n-ar trebui să găsesc tot felul de hârtii colorate în cutiuţa cu pricina.

Totuşi, o vecină de la parter are grijă să deschidă uşa celor care se ocupă cu împărţirea materialelor publicitare şi astfel avem ce arunca aproape în fiecare dimineaţă. Într-o zi, am surprins-o când chiar ea punea conştiincioasă în cutiile de scrisori asemenea pliante. Am atenţionat-o şi mi-a promis că n-o să se mai repete. Bineînţeles că nu s-a ţinut de cuvânt.

O parte din aceste hârtii ajunge să căptuşească o cutie de carton din parcare în care se odihneşte Nero, un maidanez, care stă cu fundul pe publicitate. Văd că se simte bine, nu e deranjat de situaţie, probabil datorită reclamelor cu pizza şi ciorbă la castron de plastic.

Acum sunt curios, câţi dintre voi acordaţi atenţie şi chiar citiţi ce scrie în aceste materiale? Sau este doar maculatură?


Imagine: marlani.ro

24 de comentarii:

  1. La noi pe scara avem un cos de gunos special gandit langa cutia postala ... Se arunca tot pe loc :P mai putin promotiile de la super / hyper /mega /uber marketuri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi ajung pe caloriferul din holul blocului de la parter. Le strange femeia de serviciu zilnic. :)

      Ștergere
  2. In fiecare saptamana/luna daca ai strange tu acele pliante poti sa le duci la maculatura :))
    Cand stateam la bloc, nu aveam cutie postala (norocul meu) in schimb cand le prindeam le aruncam pe toata scara blocului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai sunt centre de colectare a maculaturii in zona unde stau si oricum profitul e foarte mic, nu merita efortul . :)

      Ștergere
  3. Le citesc din curiozitate si apoi le arunc la cosul de gunoi.Mi-ar fi placut sa fie valorificate,dar unde?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt putine centre de colectare a maculaturii. Daca mai exista... :)

      Ștergere
  4. Bună Cristi!
    Și la mine la bloc se întâmplă la fel,
    ba mai mult mă deranjează că sună la interfon
    și eu stau la et 3!
    Zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, am omis sa scriu ca si la noi suna aiurea la interfon. :) O zi buna!

      Ștergere
  5. la noi în scară s-a rezolvat problema; undeva într-un colţ, lîngă cutiile poştale, se află o cutie mare, în care mai toţi aruncăm pliantele respective. să fiu iertat dacă nu le citesc, dar chiar nu-s lectura mea preferată ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si la mine e la fel. Mai mult chiar, noi avem un loc special unde sa fie lasate pliantele, inainte de a intra in holul blocului. Ei, normal ca mai intra ei si mai lasa si in cutiile postale...

      Ștergere
  6. Nu le dau niciun fel de importanţă, nu le citesc deloc! Cum ajung în căsuţa poştală, la fel de repede şi uşor ajung în gunoi! E un fel de "delete" manual al "spam-ului" real! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Putem incerca solutia lui Kramer din Seinfeld.Deranjat de aceasta problema a decis sa ,,Stop the mail!''..a da,si a pus caramizi in cutia postala :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi place sa le aduc in casa. Curat cartofi pe ele :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. @lunapatrata: La noi intra cam des, aproape zilnic! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Un fel de.. Spam la tine acasa?, ce utile ar fi butoanele de Move to Trash, Unsubscribe, Report as Spam ... Sau Move to bucatarie pe sub cartofiori :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu chiar citesc pliantele astea... desi, uitandu-ma la comentarii, se pare ca sunt printre putinii care citesc. Nu pierd prea mult timp punandu-ma la curent cu ofertele...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce rai sunteti. Oamenii aceia isi fac doar meseria impartind pliante. La noi oamenii sunt mai intelegatori. Toata lumea isi ia pliantele si le duce in casa, nu face nimeni mizerie cu ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Dina: Cei care impart pliante suna la interfon, deranjeaza, strica cutiile postale introducand uneori cate 7 pliante odata. Plus ca pot fi si persoane dubioase care intra in bloc sub pretextul ca distribuie materiale publicitare.

      Ștergere