marți, 24 ianuarie 2012

FOTO. Expoziția mașinilor Bond



Muzeul Național al Automobilului de la Beaulieu, Marea Britanie, va găzdui până la sfârșitul anului cea mai amplă expoziție dedicată vehiculelor lui James Bond. "Bond in motion" include 50 dintre mașinile apărute în filmele cu agentul 007, de la Aston Martin DBS, la iconicul AMC Hornet, dar și avioane, bărci, deltaplane sau scufundătoare folosite în episoadele seriei.

2012 este momentul perfect pentru o expoziție James Bond deoarece se împlinesc cinci decenii de la primul episod al celei mai longevive francize din industria cinematografică. Expoziția Bond In Motion include o serie de vehicule care au apărut în filmele James Bond, inclusiv mașini, bărci, motociclete, dar și prototipuri avangardiste. Vizitatorii au ocazia să observe de aproape un Aston Martin DB5 din 1964 și un Rolls-Royce Phantom III din 1937, ambele „vedete” ale episodului Goldfinger, un Lotus-ul Esprit S1 botezat „Wet Nellie” în The Spy Who Loved Me, jet-ul Bede Acrostar care a zburat în Octopussy, un model BMW 750iL din Tomorrow Never Dies și alte câteva „invenții” ce au funcționat în The World is Not Enough și The Living Daylights.


Aston Martin V12 Vanquish – Die another day


BMW Z8 – The World is not enough


Bombardier MX Z Ski Doo – Die another day

Nu lipsesc nici mijloacele de deplasare ceva mai amuzante. Vizitatorii vor descoperi o cutie de violoncel folosită de George Lazenby în The living daylights sau un submarin în forma unui crocodil, folosit de agentul MI-6 pentru deghizare în Octopussy.

Muzeul Național al Automobilului de la Beaulieu găzduiește o colecție de peste 250 de vehicule reprezentative pentru povestea autovehiculelor motorizate în Marea Britanie, de la începuturi până în prezent. Aici există de la mașini istorice de curse până la bolizi de F1 și chiar automobile care au deținut recordul mondial de viteză pe sol. Vizitatorii care ajung la Beaulieu pot vizita și casa familiei Montagu din 1538, proprietarii muzeului.


Submarin crocodil – Octopussy


Lotus Esprit S1 subacvatic – The spy who loved me


Rolls Royce Silver Cloud II – A view to a kill

Franciza 007, deținută de familia Broccoli-Wilson, este cea mai longevivă din istoria filmului cu 22 de producții realizate din 1962 până în prezent. La acest moment se află în lucru un nou film James Bond – Skyfall.

Mai multe fotografii vedeţi pe stylereport.ro.

10 comentarii: