sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Facebook ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în august



După ce s-a lăudat cu 800 de milioane de utilizatori în luna septembrie, cea mai mare reţea socială, Facebook, se pare că va atinge 1 miliard chiar anul acesta, în luna august, informează mashable.com

Analistul Gregory Lyons a realizat o diagramă care reflectă modul în care Facebook a evoluat din 2008 până la sfârşitul anului trecut, în privinţa numărului de utilizatori. Dacă se va menţine trendul creşterii continue, luna august va fi cea în care miliardul va fi atins.

Cu toate că popularitatea reţelei de socializare a depăşit orice graniţă, numărul utilizatorilor a început să scadă atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite. Cu toate acestea, analistul Lyons consideră că India şi Brazilia vor recupera diferenţa, alături de alte naţiuni care au avut contact cu Facebook-ul mult mai târziu.

"Ambele sunt mari şi au milioane de potenţiali utilizatori care încă nu s-au înscris. Doar 3% din populaţia Indiei pe Facebook şi 16% din cea a Braziliei e pe Facebook, creşterea numărului de utilizatori în aceste ţări va avea un mare impact", a notat acesta pe blogul său.

Gregory Lyons a comparat Facebook cu Twitter, care are abia 100 de milioane de utilizatori activi, LinkedIn cu 130 de milioane de membri şi Google + cu aproximativ 49 de milioane de vizite în decembrie.

Pe lângă predicţiile despre Facebook, cercetătorul s-a exprimat şi în privinţa Google+, care se pare că va avea 400 de milioane de utilizatori la sfârşitul acestui an.

Sursa: Gândul

2 comentarii:

  1. zi faina sa ai ....lasa sa fim cat mai multi :) cat om mai fi....cand or sa constate ca revolutiile incep pe net or sa ni-l taie :)

    RăspundețiȘtergere