marți, 17 ianuarie 2012

Concediată pentru că nu și-a luat pauză de masă

O femeie de 48 de ani din Chicago și-a pierdut slujba pentru că a refuzat să meargă în pauza de masă. Sharon Smiley lucra de 10 ani ca recepționer la o companie imobiliară.


S-a întâmplat în ianuarie 2010, însă abia acum s-a încheiat procesul intentat de aceasta companiei pentru care a lucrat.

În timpul pauzei de masă, Sharon Smiley a rămas la biroul său pentru a termina un proiect pentru directorul firmei. Când a văzut-o că își continuă treaba, un alt manager i-a cerut să se întrerupă și să plece de la birou în pauză, dar ea a refuzat. A continuat să lucreze pe computer, a răspuns la telefoane și a dat indicații oamenilor care veneau la recepție, se arată în declarațiile depuse la tribunal.

Directorul de resurse umane al companiei s-a implicat în acest caz, subliniind că toți angajații trebuie să își ia o pauză de masă de o jumătate de oră. Regula este în regulamentul companiei de peste 10 ani. Nerespectarea ei ar constitui o încălcare a legilor muncii din statul Illinois, a afirmat reprezentantul companiei imobiliare.

În plus, faptul că biroul lui Sharon Smiley era plasat chiar la intrare făcea acest aspect și mai important.

Potrivit unui expert în drept american, Illinois are într-adevăr o lege care spune că angajații trebuie să își ia zilnic o pauză de masă de cel puțin 30 de minute. Însă nerespectarea voluntară a acestui aspect nu poate duce la concediere.

Sursa: EVZ

12 comentarii:

  1. mi se pare foarte corect, nu poţi da randament dacă lucrezi non-stop. excesul de zel poate dăuna cîteodată ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am un cunoscut în Elveţia, era cât pe aici să fie dat afară pentru că şi-a depăşit "norma" vreo câteva zile la rând... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi se pare frumos că a fost concediată, dar a făcut-o pentru un scop nobil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uneori cred că trebuie să trecem peste lege, pentru a face ceva moral.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate o sa ti se para ciudat Cristi, dar si in compania in care lucrez eu, suntem obligati sa respectam pauza de masa si suntem verificati de directorul de resurse umane, ceea ce la inceput ni se parea stupid.
    Nimeni nu a fost concediat pe acest motiv, nici macar sanctionat vreodata, daca nu si-a luat pauza de masa.
    Insa, daca cineva nu respecta pauza si este decoperit, directorul suna la o firma de catering si i se aduce mancare, cu obligatia sa si-o plateasca.
    Asa ca am inceput sa respectam regulamentul de ordine interiora.

    O seara cat se poate de frumoasa iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere