vineri, 21 octombrie 2011

Hotelul pe șase roți – Marchi palazzo



Arată ca un prototip, dar a trecut de mult de acea fază a proiectului. La 12 metri lungime, o greutate de aproape 20 de tone și 510 cai putere, vehiculul Marchi Mobile din seria eleMMent este o rulotă care mută confortul unei locuințe cu toate dotările pe roți.

Fără exagerare, designul rulotei Marchi are ceva din aerul unei căști de stormtrooper din Star Wars și o locomotivă futuristă. Lucrarea îi aparține lui Luigi Colani, un designer care nu și-a dorit doar să uimească ci și reușit reducerea consumului de combustibil cu până la 25% în comparație cu un vehicul de dimensiuni asemănătoare. Desenul versiunii palazzo împrumută ceva și din designul unui avion personal sau al unui yacht. Are chiar are și o scară retractabilă care permite accesul înăuntru într-un mod identic cu al celor două vehicule.




Chiar dacă spațiul interior este în mare parte configurabil de către client, suprafața de 30mp folosibili rămâne o constantă. I se adaugă o „terasă“ de 20mp pe acoperișul rulotei, care se activează prin apăsarea unui buton și care beneficiază de încălzire prin podea, un mini-bar, sistem multi-media și un aparat de făcut gheață.




Podelele sunt construite din lemn, la fel ca și mobilierul modular. Canapeaua este reglabilă electric, luminile ambientale programabile separat, iar informațiile importante apar pe un touch-screen care permite reglarea temperaturii sau vizualizarea camerelor de luat vederi, plasate în locurile importante. Marchi palazzo este împărțit într-un dormitor principal, o cameră de zi și o toaletă.



Capacitățile tehnice ale vehiculului sunt aceleași pentru „palazzo mobile home“, „VIP“ și „promotion vehicule“, toate cele trei versiuni de piață ale rulotei – un motor de 510 cai putere cu transmisie automată, la care se adaugă un sistem de evacuare dual sport și o direcție asistată electric. În plus, proprietarul are de ales între diferitele designuri ale cock-pit-ului care poate semăna fie cu o cabină de mașină sport, fie cu puntea unui yacht. Prețul nu a fost comunicat de către producător, dar cel mai probabil variază mult de la variantă la variantă datorită posibilităților mari de personalizare a ofertei de la client la client.
Sursa: stylereport.ro
Foto: Marchi

Vania Alex Alice Teo Dana Gabi Schtiel Vizualw Zina Luna patrata coltulcumuzica Stefania Androxa Rokssana Elena fewstuff    theodora0303

17 comentarii:

  1. Drept să spun, nici nu vreau să ştiu preţul OZN-ului ăstuia, pentru că perspective să îmi iau unul degrabă nu se întrevăd. Şi dacă nu are piscină, tot degeaba ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. E tare, n-am mai văzut aşa ceva. Luxoasă şi cu o grămadă de facilităţi... Probabil că şi preţul va fi pe măsură. Dar parcă n-aş vedea una din astea printr-un parking de pe la noi..., nu ştiu ce mai poate rămâne din ea... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca o sa introduca si piscina in modelele viitoare. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Max Peter, la noi o ridica daca nu parcheaza regulamentar. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Coltu cu muzica: Pe site-ul producatorului sunt mai multe informatii. Nici eu n-as cumpara un model fara piscina. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wowww incredibil! "Casuta" mobila e pur si simplu fantastica! :D
    O zi frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Parca e desprinsa dintr-un film. O zi buna, Andreea! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună Cristi!
    Interesantă,luxoasă și o grămadă de facilități!
    Am auzit că și prețul este destul de piperat!
    Un weekend cât mai plăcut îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Este un lux intr-adevar. Week-end placut, Elena!

    RăspundețiȘtergere
  10. ...cred ca va fi prea scumpa pentru o destinatie care foarte bine poate fi inlocuita de alte chestii care deja un posibil beneficiar le are deja...ca doar vorbim aici de un segment elitist...sau cine stie...

    RăspundețiȘtergere
  11. Se gaseste vreun magnat al petrolului sa o cumpere. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce mi-ar plăcea și mie o jucărie din asta în parcare! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca iti trebuie o parcare mai mare pentru utilajul asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Uimitor acest hotel pe roti Cristi, iar confortul din cate se poate vedea, este de cinci stele. Sa fii proprieterul unui astfel de hotel, nici n-ai mai avea nevoie de o alta locuinta si ori ce loc din acesta lume, ai cutreiera ai fii acasa, asta da avantaj! :)

    Imi place foarte mult postarea. Imi place ca ne ti la curent cu noutatile. Multumesc :)

    O noapte linistita iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere